Отворена изложба дечијих радова

У Галерији Културног центра на Златибору, 5.новембра 2021.године у 19 часова, отворена је изложба дечјих радова, насталих у оквиру ликовних радионица „Илустрација омиљене књиге“ и „Новембарски експонат“. Изложбу је отворила уметница Андријана Андријашевић, захваливши се деци на радовима и свим присутнима, који су дошли на отварање изложбе.
Библиотекарка Невена Шопаловић, нагласила је да овом изложбом желе да прикажу свој рад и стекну поверење родитеља. У наредном периоду, планира се циклус радионица, како би се на крају школске године организовала још једна изложба хуманитарног карактера, где ће сви заинтересовани моћи да купе радове малишана, а сав прикупљени новац ће биће уплаћен за лечење њихове другарице Марте.
Ликовне радионице „Илустрација омиљене књиге“ и „Новембарски експонат“ организоване су у просторијама Културног центра на Златибору, у оквиру сарадње Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ из Чајетине, ТО Златибор, Иновационог бизнис центра Златибор и О.Ш. „Димитрије Туцовић“.
На радионицама су учествовали ученици О.Ш. „Димитрије Туцовић“, подељени у 2 групе према узрасту. Радионице су осмислиле и водиле библиотекарка Невена Шопаловић и уметница Андријана Андријашевић.
Радови ће бити изложени у Галерији Културног центра Златибор до 18.11.2021. године. Изложбу можете посетити сваког радног дана, од 10 до 17 часова.