Радионица поводом Међународног дана жена

Поводом предстојећег празника, Међународног дана жена, средња васпитна група из вртића „Нарцис“, је у понедељак, 3. марта 2020. године, реализовала активност у сарадњи са Библиотеком „Љубиша Р. Ђенић“.  

У просторијама огранка библиотеке на Златибору, деца су најпре имала прилику да чују приче из појединих дечијих књига и да опробају своје знање у квизу „Радозналац“.  Други део радионице је био посвећен изради честитки за маме. У том послу, деца су имала помоћ васпитача и запослених у библиотеци.  

Семинар „Дигитална комуникација библиотека у раду са младим корисницима"

У петак, 28. фебруара 2020. године, у заједничкој организацији Библиотекe „Љубиша Р. Ђенић“ и Интернет клуба, у просторијама Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“, одржан је семинар из програма сталног стручног усавршавања у библиотечко–информационој делатности „ДИГИТАЛНA КОМУНУКАЦИЈА БИБЛИОТЕКА У РАДУ СА МЛАДИМ КОРИСНИЦИМА“, у трајању од шест наставних сати.

Радионица поводом Међународног дана матерњег језика

У петак, 21. фебруара 2020. године, у Библиотеци „Љубиша  Р. Ђенић“, одржана је радионица са децом из ПУ „Радост“. Повод за њихову посету је Међународни дан матерњег језика, који се са на овај дан обележава широм света, још од 2000.године.  Основни циљ је да се подигне свест о значају матерњег језика и мултилингвизма.

Радионицу смо започели међусобним поздрављањем на различитим језицима, а затим смо разговарали о значају очувања матерњег језика, као и о изреци „Човек онолико вреди колико језика познаје“.  Да би умели да ценимо туђе, морамо прво да ценимо своје. 

Радионица за децу "Оживљавам слике речима"

У организацији Библиотеке "Љубиша Р. Ђенић", Бојана Петронијевић, професор српског језика и књижевности, реализовала је своју радионицу о стрипу „Оживљавам слике речима“ са ученицима седмог разреда ОШ „Димитрије Туцовић“  у Чајтини и на Златибору, 22. новембра 2019. године.