Концерт

Браћа Теофиловић у Чиготи

 

Концерт Браће Теофиловић у Сали "Звездано небо" у Чиготи, у среду 1. фебруара 2017. године, са почетком од 20,30 часова.

Концерт Дринских сплавара за посетиоце Библиотеке

     У понедељак, 7.марта у пуној сали Библиотеке поводом Дана жена, Дрински сплавари су забављали госте Библиотеке. Групу Дрински сплавари чине Адам Ристић, гитариста, Жељко Станојевић, гитариста и Марија Киблицкаја, вокал.

     Мушки део групе су музичари који долазе из Бајине Баште, а Марија стиже из Русије и већ годину дана успешно наступа са овим музичарима. Богат репеортар који су са успехом изнели ово вече чине староградске, поп - рок мелодије, шлагери, затим музичке нумере из домаћих филмова. Марија је извођењем руских балада и својим раскошним гласом одушевила све присутне. Наручито је била симпатична у извођењу народних српских песама, неодољиво и са призвуком меког руског изговора.

      Вече је протекло топло и распевано, било је помало и игре, али су сви уживали, и организатори и извођачи,  најбитније посетиоци.

Дрински сплавари - музичко вече у библиотеци

                       7. марта 2016. године у 19 часова у Библиотеци ће бити одржан концерт "Дринских сплавара". Трио чине Драган Ристић - гитара, Марија Киблицкаја - вокал и Жељко Станојевић - гитара, а репертоар је састављен од поп-рок, народне, руске и нумера староградске музике.

Поетски час Бранка Пражића

      Библиотека "Љубиша Р. Ђенић" је 30. новембра 2012. године организовала поетско музички час за ученике од првог до четвртог разреда ОШ " Димитрије Туцовић" из Чајетине. Главни актер поред деце је био кантаутор и музичар Бранко Пражић. Бранка Пражића су Чајетинци упознали много раније као пратиоца песника Душка Трифуновића.

     Уз одушевљење деце час се претворио у велику журку. После "предавања уз гитару" Бранка Пражића, ученици су обновили градиво. Певале су се песме најпознатијих српских песника, а могле су уживати и њихове учитељице и "библиотетке" уз пар старих добрих евергрин песама.

     Деца су била одушевљена, причали су вицеве, рецитовали, певали, а онда је велики Дом културе постао дискотека. Уз тактове музике" Ћиху, ћиху, ћиху -ху..." прохујио је воз остављајући за собом смех и радост.

                                                                                                                Фотографија: Драган Никић

 

Концерт класичне музике

"Beethoven duo" и "The Burns" наступиће у среду, 13. маја, у 2000 часова, у сали Дома културе у Чајетини. Солисти су Сандра Пауновић (виолина), и Далибор Богдановић (виолончело).

Сандра и Далибор су оснивачи "Beethoven duа", са којим наступају од 1999. године, и иза себе имају велики број наступа, како на такмичењима, фестивалима, тако и на концертима у земљи и ван ње.

Бенд "The Burns" основан је 2005. године, а велики број њихових обожавалаца довољно говори о квалитету њиховог извођења.

Концерт организују библиотека "Љубиша Р. Ђенић" и Културно-спортски центар, Чајетина.

 

Европа игра - концерт Смиљке Исаковић, чембало

28.07.2008. - Европа игра - концерт Смиљке Исаковић, чембало 

Музичко путовање око света – др. Урош Дојчиновић, гитара

21.02.2008. - Музичко путовање око света – др. Урош Дојчиновић, гитара

Сећање на Душка Трифуновића

17.01.2008. - Сећање на Душка Трифуновића – поетски концерт Бранка Пражића

Сакупљач садржаја