Књижевно вече Љубивоја Ршумовића

    ДРУЖЕЊЕ СА РШУМОМ

    У библиотеци је 26. јула одржано књижевно вече и дружење са једним од најпознатијих песника са Златибора, Љубивојем Ршумовићем.

О Љубивоју Ршумовићу, библиотекар Драгољуб Новаковић као домаћин истакао је да је сам песник, рођен у Љубишу,наш домаћин и пријатељ Библиотеке. Он је и председник Управног одбора Фондације Михајло Ћуповић чији је оснивач Библиотека.

"Њега не треба представљати нигде у Србији јер је довољно познат, а поготову не код нас, јер на срећу Златибор му је завичај, па нас сматра својима на шта смо поносни".

Представљене су три књиге: " Сунчање на месечини", "Ујдурме и зврчке из античке Грчке" и " Кућа са окућницом". Теоретичар књижевности и књижевни критичар Слађана Илић, спонтаним разговором са Љубивојем увела је анализирајући дела и публику  у опуштену причу, сећања на детињство, Златибор и златиборским" ујдурмама"....

Песник какав је Љубивоје Ршумовић окупио је то вече и одрасле и велики број деце. Сунчање на месечини намењене су млађима, " Ујдурме и зврчке из античке Грчке" су поучне и духовите приче првенствено за младе и старе и наравно " Кућа са окућницом" потпуно очаравајуће, пуне духа, помало носталгичне приче из Ршумовићеве прошлости, ушушкане златиборскоим крајем, топле, пријемчљиве срцу...

    По завршетку књижевне вечери Ршум је делио аутограме најмлађима.