Промоција књиге песама Ивана Ршумовића

    Иза имена италијанског песника Giovanni Scrappatorre и назива збирке песама " Serbia Kosovo  Curriculum vitae", 13. октобра љубитаљима књиге и поезије представио се Иван Ршумовић, песник пореклом из Љубиша, професор српског језика и књижевности и библиотекар. До сада је објавио шест самосталних и две кооауторске књиге.

   Књига се састоји од седамдесет осам песама о Косову које хронолошки, емотивно нуде историјску слику и прате живот, бол, брутално страдање човека са Косова. Не само појединца, већ кроз његово страдање, страдање његове породице, јер породица је основа друштва, приказано је отуђење, безнађе и трпљење Косова и свих Срба који живе или су живели на Косову.

   О песмама Ивана Ршумовића, мр Раде Вучићевић је на промоцији књиге рекао: " Иван Ршумовић је на себе преузео ризик одговорности и поистовећености, његово певање, казивање у првом лицу множине има више значења, тежине али је и одговорност пред Богом, историјом и истином већа. Већи је бол који болује, градација којом гради, поређење којим пореди, придев којим описује, ритам којим усклађују буру очаја..."

                                                                                                    Фотографија-Драган Никић