Др Ненад Црнчевић одржао предавање на тему "Здраво срце у трећем добу"

У уторак, 29. октобра 2013. године у сали Библиотеке, др Ненад Црнчевић, специјалиста интерне медицине у Специјалној болници "Чигота", одржао је предавање на тему "Здраво срце у тећем добу". Организатори овог предавања су били Удружење грађана "Златиборски круг", библиотека Специјалне болнице "Чигота" и библиотека "Љубиша Р. Ђенић".

Др Црнчевић је у свом предавању говорио о узроцима настанка кардиоваскуларних болести, факторима ризика, њиховим симптомима и начинима лечења.

Такође је истакао и значај правилне исхране као превенције, али и редовних лекарских преглада, затим је говорио и о новим методама лечења кардиоваскуларних болести.

На крају предавања публика је поставила бројана питања др Црнчевићу као што су: "да ли је висок крвни притисак хронична болест", "које вредности се сматрају повишеним вредностима крвног притиска", "да ли је неопходно доживотно узимати терапију за висок крвни притисак", "како поремећена функција рада штитне жлезде утиче на крвни притисак и срце уопште..."

 

Предавању је присуствовало више десетина становника Чајетине, представници удружења "Златиборски круг", као и председник Савеза пензионера Чајетине.