"Златна значка" за историчара и директорку Библиотеке, Снежану Ђенић

 Признање "Златна значка" за несебичан, предан и дуготрајан рад и стваралачки допринос у ширењу културе које додељују Кулурно - просветна заједница Србије и Канцеларија Владе Србије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, под покровитељством Министарства културе и информисања, уручено је овогодишњим лауреатима на сцени "Раша Плаовић" Народног позоришта у Београду. Реч је о једној од важних награда у области културе, која се додељује већ 40 година ствараоцима и културним прегаоцима из Србије и дијаспоре.

Ове године је било 54 добитника,од којих њих 16 из дијаспоре. Међу овогодишњим добитницима "Златне значке" има веома познатих имена из света глуме, музике, књижевности, хуманистичких наука, али и оних који готово неприметно и уз велики труд обављају важне послове на очувању, ширењу и упознавању са свим тековинама културе Срба у матици и дијаспори. Добитници овог престижног признања су, осим историчара и директорке библиотеке "Љубиша Р. Ђенић", Снежане Ђенић, и Мирјана Бобић Мојсиловић, дугогодишња уредница престижних листова и часописа, новинарка и књижевница, Љубомир Сарамандић, кустос Српске куће на Крфу, Бранко Станковић, новинар и уредник из Београда, аутор култне емисије РТС-а "Квадратура круга", Душан Видаковић, власник и главни и одговорни уредник "Франкфуртских вести" из Немачке и други.

Љубивоје Ршумовић, председник КПЗ-а, Славка Драшковић директорка Канцеларије, и Растко Јанковић, председник жирија, уручили су признања добитницима на свечаности у Народном позоришту.

У име награђених захвалио се диригент Бојан Суђић, а Љубивоје Ршумовић одржао је надахнуту здравицу за коју је награђен громогласним аплаузом.