Позоришна представа "Крај викенда" гостовала у Библиотеци

 У понедељак, 30. децембра 2013. године, у сали Библиотеке, изведена је представа "Крај викенда" Народног позоришта из Ужица, по тексту Моме Капора, а у режији Љиљане Ивановић.

Ово је једна од тренутно најизвођенијих представа у српском театру. Премијеру је доживела сада већ давне 1998. године. Гостовала је широм света, од Америке до Кине, па до свих већих градова широм бивше Југославије.

У овој дуодрами из Капоровог света долазе ликови које сви познајемо - брачни пар, Он и Она, које су прославили Рада Ђуричин и Миша Јанкетић у истоименој хит представи ЈДП-а осамдесетих година. 

Капоров текст се бави демистификацијом традиционалних брачних улога. Пошто се изгубила почетна блискост и љубав они проналазе начине да се међусобно муче. На крају поново налазе привлачност која их спаја. И као што то у његовим текстовима често бива, судбине ових људи и мали породични животи постају свима тако блиски.

С много духа и шарма, како то само Капор уме, публици се пружа увид у свакодневни живот једног пара, као да виримо кроз њихов прозор, што управо и пружа позоришна форма.

Глумачко умеће Слободана Љубичића и Дивне Марић, главних глумаца ове представе, на најбољи начин преноси ведрину Капоровог света.