Књижевно вече Јелене Бачић Алимпић

У четвратак, 4. децембра 2014. са почетком у 19.00 часова, у Сали Библиотеке, одржаће се књижевно вече новинарке и књижевнице, Јелене Бачић Алимпић, једне од најтиражнијих домаћих аутора.

О најчитанијим романима издавачке куће Лагуна  " Рингишпил", "Писмо госпође Вилме" и "Последње пролеће у Паризу" говориће ауторка.

           

 

 Јелена Бачић Алимпић је рођена 1969. године у Новом Саду.

Школовала се у Карловачкој гимназији у Сремским Карловцима и на Филозофском факултету у Новом Саду, на Катедри за југословенске књижевности и српскохрватски језик. Радила је као новинар и аутор документарних телевизијских емисија за ЈРТ мрежу и ТВ Нови Сад у периоду од 1987. до 1993. године. Девет година је била новинар и уредник у систему "Color Press Group". Од 2002. до краја 2013. радила је као новинар, уредник и водитељ на телевизији Пинк. Добитница је многих награда за телевизијско стваралаштво и новинарство у земљи и региону.

Ауторка је романа бестселера "Рингишпил"(2010.) који је преведен на турски и македонски језик, награђен је "Златним Хит либером" и две године за редом проглашаван најчитанијом књигом домаћег аутора. "Рингишпил" је објављен у луксузном издању, у престижној едицији "Драгуљи Лагуне", као један од најпродаванијих и најчитанијих романа у историји издавачке куће Лагуна.

Њен други роман "Писмо госпође Вилме" (2012.) такође је постао бестселер и преведен је на македонски језик, награђен "Златним Хит либером" и проглашен најчитанијом књигом домаћег аутора 2012. године.

У 2014. је изашао њен трећи роман по реду под називом "Последње пролеће у Паризу" који је по ауторкином мишљењу, њен до сада најзрелији и најснажнији рад, који је за кратко време такође постао бестселер и у потпуности оправдао успех њеног првенца "Рингишпил" и другог остварења "Писмо госпође Вилме".