Обележен 8. март - Дан жена

Неколико година уназад у библиотеци "Љубиша Р. Ђенић" се на занимљив начин обележава 8. март, Дан жена. Тако је било и oве године. У сусрет Дану жена, у четвртак, 5. марта 2015. уз поезију и музику Зорана и Александра Богдановића одржано је  поетско музичко вече посвећено ЖЕНИ.

У помало боемској атмосфери уприличеној управо за овакво вече уз благу светлост и црвено вино текла је музика за душу и стихови даривани од срца. Вече посвећено жени као таквој, чудесној и инспиративној, али пре свега жени која нас доноси на свет. "Шта писати о мајкама кад су увек ту да брину, стрепе, прате, дочекују, грде, кувају, радују се, плачу, воле и то како воле. Шта писати о мајкама кад су увек ту да подвуку ћебе испод откривених леђа...", уз дубоки уздах се запитао Зоран Богдановић док је говорио о најбитнијој жени у животу сваке особе - мајци.

Суграђанкама које су у четвртак одлучиле да уз пратњу својих јачих половина, или без њих, пређу прилично завејану путању до Библиотеке, труд је био награђен. Стихови Зорана Богдановића су их потсетили на много начина на лепоте првог заљубљивања, а онда водили даље кроз одрастање у свет великих љубави виђених очима мушкарца.

Млади Богдановић је ову боемску атмосферу употпунио музиком одабравши хитове Бобе Стефановића, Даворина Поповића, Ђорђа Балашевића, Леа Мартина. Александар је у ово посебно вече уткао и своје "Боје ноћи"...