Одржан први еколошки квиз за основце

 У петак, 5. јуна 2015. године, у Сали Библиотеке, одржан је први еколошки квиз за ученике старијих разреда основних школа са територије општине Чајетина. Квиз је организован у оквиру пројекта Еко-школа ОШ "Миливоје Боровић".

У седам игара се надметало пет екипа и то по две из ОШ "Димитрије Туцовић" (Чајетина и Златибор) и ОШ "Миливоје Боровић" (Шљивовица и Мачкат) и једна из ОШ "Саво Јовановић Сирогојно" (Сирогојно).

* Екипа 1 - Шљивовица - Тијана Станић, Невенка Милосављевић и Милица Зорзић (наставница Милица Шукиловић).

* Екипа 2 - Чајетина - Николина Радојевић, Весна Максимовић и Тамара Тошић (наставница Зорица Милосављевић).

* Екипа 3 - Златибор - Марија Дукић, Михајло Лојаница и Филип Николић (наставница Снежана Тучић).

* Екипа 4 - Сирогојно - Дарко Јовановић, Немања Стаматовић и Андријана Ковчић (наставница Љиљана Павловић)

* Екипа 5 - Мачкат - Анђела Меловић, Александра Вирић и Невена Баковић (наставница Милица Шукиловић).

Екипе су се надметале у седам игара, а њихово знање је оцењивао стручни жири у саставу: Драгица Секулић, биолог, председница жирија, Данка Спасенић, инжењер заштите животне средине и Љиљана Ракић, библиотекар.

Екипа ОШ "Саво Јовановић Сирогојно" из Сирогојна је освојила прво место са прикупљених 55 поена, екипа ОШ "Миливоје Боровић" из Мачката је освојила друго место са 53 поена, док је екипа  из Чајетине је освојила треће место са 35 поена. 

 

Спонзор квиза је била школа скијања Profesional 2013 која је наградила чланове првопласиране екипе са по пет часова скијања, чланови другопласиране екипе су добили по пет часова пливања, а трећепласирана екипа је добила школу ролера.

фото: Драган Никић