Књижевно вече посвећено Душку Трифуновићу

     У четвртак, 28. јануара у Библиотеци у Чајетини са почетком у 19 часова чланови рецитаторске секције Основне школе "Димитрије Туцовић", поводом 10 година од смрти Душка Трифуновића, организовали су књижевно вече посвећено овом врсном песнику и писцу. На тај начин доказали су да је његова поезија непролазна.

     Душко је био песник љубави, песник младости и слободе. Двадесет књига поезије, четири романа и неколико драма, велики број телевизијских емисија, прво за ТВ Сарајево, а потом и за ТВ Нови Сад... велики је опус рада који је Душко Трифуновић оставио.

    Епитаф на Душковом гробу "Пријатељи бивши и будући, памтите ме по песмама мојим..." је суштина Душковог бића, суштина онога што су млади рецитатори желели да пренесу ово вече. Пред собом су имали око 300 песaма компонованих за музику, јер је Душко нашој забавној, поп и рок музици подараио најлепше и најупечатљивије стихове. Његове песме певали су: Бјело дугме, Индекси, Тешка индустрија, Здравко Чолић, Арсен Дедић, Жељко Јоксимовић, Бисера Велетанлић, Неда Украден, Јадранка Стојаковић...

     Да подсетимо, пре десет година, иако нарушеног здравља, последње Душково гостовање била је баш Библиотека "Љубиша Р. Ђенић" у Чајетини. "Понео је одавде са Златибора, из Чајетине, једно пријатно сећање, једну топлу атмосферу, а ви сте били последњи који сте имали прилике да се дружите са њим", рекао је његов дугогодишњи пријатељ и сарадник Бранко Пражић.

     Тако и ово вече сећања биће упамћено по његовим песмама.