Трећи меморијал Милана Верговићa

     Трећи меморијал Милана Верговића отворен је 28. фебруара у сали Библиотеке у Чајетини. Ова изложба скулптура је подсећање на уметничко стваралаштво Милана Верговића, првог академски образованог вајара ужичког краја, а о вајарском раду Милана Верговића, академик Љубомир Симовић је записао: "Износио је на свет фигуре и портрете обрађене зрело брижљиво са пуно живота и маште, на један начин који га не одваја од традиције, али га њој и не подређује."

    Током 2016. године, Биљана Угрен Ковачевић, Драган Димић и Милован Даговић, три изузетна ужичка уметника, конципирали су читаву поставку изложбе, како би са једне стране била очувана ова манифестација, а са друге стране, да би кроз своје различите поставке указали на могућности развоја савремене скулптуре и изражаја њене поетике.

    Драган Димић је уметник који је оснивач, организатор, учесник све три изложбе и који је одлучио да уз свесрдну помоћ својих колега Биљане Угрен Ковачевић и Милована Даговића Дага покуша да врати скулптуру, да јој неку нову савремену димензију.

    "Скулптура има своје место и у затвореном и у отвореном простору. Она има симболику обележавања времена. Има симболику опомене, јер уметник је савест друштва. Он обликује друштво, својим деловањем, својим радом, утиче на мисао и само креирање друштвених норми које постоје у савременом свету", рекао је Даговић.