" Девојка коју нису научили да каже не" - Ева Рас

   У понедељак, 12. априла у сали Библиотеке одржано је књижевно вече Еве Рас. На оригининалан, својствен начин, Ева Рас је кроз казивање, разговор и причу представила не само роман " Девојка коју нису научили да каже не", већ и све остале романе и збирке прича.

   " Пустите мене да са Радмилом Кунчер представим мој рад на мој начин, кроз директан разговор са читаоцима. Ко ће боље изнети моје ставове о животу, љубави, политици до мене саме. Зато не желим класично књижевно вече. Ја сам ту и најбоље је да се у једној присној, блиској атмосфери кроз разговор приближим читаоцима и на тај начин и читаоци мени."- Рекла је Ева Рас.

   То вече је заиста било неуобичајено. Изгледало је као да је Ева Рас домаћин Библиотеке. Кроз своју јунакињу Тану Гилах Ева Рас се дотакла савременог начина живота, данашњих људских неудомица, конфликата, тежњи и жеља. " У сваком мом роману, наравно да има делова аутобиографског, јер сваки мој јунак износи и моје ставове и део мог живота. Мој роман, у суштини, то сам ја која на неки начин продире и у ваше животе и у Вас саме. Зар нисте у јунацима мојих романа препознали и себе?" - питала је Ева Рас.