Поетско вече са Радом Вучићевићем " Сусретања"

     

                                                   Фото:Никић    

    У уторак, 12. априла у Библиотеци је промовисана књига поезије Рада Вучићевића " Сусретања". Библиотекар Драгољуб Новаковић присутне је упознао са радом и делом Рада Вучићевића, истакавши да је објавио 25 књига из различитих области и да је Раде Вучићевић награђиван значајним књижевним и филмским наградама , како код нас, тако и у иностранству.

   Причајући и певајући о љубави према жени, земљи, дому, увлачи нас у свет митова, мистике, страсти, ратова, страдања. Сусретања нису само са вољеним бићем и стварима, већ се песник сусреће и сам са собом, певајући о њој, тој страсној великој љубави он се преиспитује, решава и закључује непобитност трајања.

   " Отуда сусретање јесте потрага за изгубљеним смислом и кодовима које смо заборавили и превидели пре него што смо стекли мисаону зрелост и очекивану мудрост. Раде Вучићрвић нас подсећа на све што смо превидели стичући бескорисна знања о технологији живљења, он нас подсећа на суштину - на места где је можемо наћи и сусрести", рекао је о аутору и делу књижевни критичар Петар Арбутина, уједно и рецезент књиге.

   О Библиотеци Раде Вучићевић је рекао:

    " Желим најпре да изразим искрену радост што сте ме позвали и тиме ми учинили част, да у овом изузетном храму културе промовишрм део моје књижевне маленкости, да на неки начин дам скромни допринос васколикој уметности која се овде промовише и представља као нигде другде у земљи Србији.

   Ову библиотеку у Чајетини, сматрам самим врхом у професионализацији библиотечке и информационе делатности у нас, стога је моје задовољство веће а радост искренија, јер овој установи могу завидети на организацији рада, фондовима, библиотечко - информационим системима, музејској ризници, издавачкој делатности, галеријско - издавачкој понуди, културним нивоом према корисницима, истраживачима и онима који тек стичу прве писмене, те укупним односом према историјској и књижевној баштини, васколикој уметности у прошлим, садашњим и будућим временима. "