Представљање књиге "Оно што одувек желиш" Гордане Ћирјанић

                 

                                    Фото:Никић

   Гост Библиотеке у понедељак, 9. маја, од 1900 сати, била је Гордана Ћирјанић, добитница НИН-ове награде за најбољи роман у 2010. години, "ОНО ШТО ОДУВЕК ЖЕЛИШ". Презентацију награђене књиге организовале су  библиотека " Љубиша Р. Ђенић" и библиотека Специјалне болнице Чигота. Испред домаћина о књизи и аутору говорили су Драгољуб Новаковић и Мира Црнчевић, као и Радмила Кунчар и сама ауторка Гордана Ћирјанић.

   Роман је дат у облику писма старијег брата млађем, који на прагу старости своди животне рачуне, говорећи између осталог и о љубави, инцесту, страсти, сампреиспитивању, казни, животу и замкама које он носи. Његово казивање повремено прекидају слике са малог екрана којима је главни јунак опчињен.

   Занимљива опсервација промотераје да" пошто дело започиње имагинарним разговором наратора са Милошем Црњанским цео роман се може читати као продужени дијалог са писцем"Роман о Лондону", истакла је Радмила Кунчар.

   Како је рекла Гордана Ћирјанић, њу је занимао живот савременог човека средњих година који је обележила телевизија и зато је роман означила као " псеудо минипејски"(мешање света живих и мртвих), јер се у њему смењује реалност са виртуелним светом у свету наратора.