Представа

НАЈАВА: Stand up Мариане Аранђеловић

     Поштовани,

     Љубазно вас позивамо на вече комедије у организацији Специјалне библиотеке Чигота и библиотеке "Љубиша Р. Ђенић". Мариана Аранђеловић са својим Stand up-ом наступа 7. фебруара 2019. у 20:30 часова у аперитив бару Чиготе.

    Улаз је слободан.

 

 

         

 

         

 

Монодрама Милована Витезовића " Мудри и јуначни војвода Јанко Катић" у извођењу глумца Александра Дунића

     Специјална библиотека Чиготе и Библиотека "Љубиша Р. Ђенић" Чајетина љубазно Вас позивају у суботу, 13. августа 2016. године, у Конгресну салу Чиготе, на монодраму Милована Витезовића "Мудри и јуначни војвода Јанко Катић". Монодраму изводи београдски глумац Александар Дунић.

      Монодрама " Мудри и јуначни војвода Катић" је кратак животопис једног од најзначајнијих војвода Првог српског устанка коју је написао врсни познавалац историјских прилика и познати књижевник Милован Витезовић.

     Ова представа подсетиће гледаоце на старе јунаке српске прошлости када су реч, част, праведност, хуманост и племенитост биле најважније вредности српског народа.

 

Позоришна представа "Крај викенда" гостовала у Библиотеци

 У понедељак, 30. децембра 2013. године, у сали Библиотеке, изведена је представа "Крај викенда" Народног позоришта из Ужица, по тексту Моме Капора, а у режији Љиљане Ивановић.

Ово је једна од тренутно најизвођенијих представа у српском театру. Премијеру је доживела сада већ давне 1998. године. Гостовала је широм света, од Америке до Кине, па до свих већих градова широм бивше Југославије.

У овој дуодрами из Капоровог света долазе ликови које сви познајемо - брачни пар, Он и Она, које су прославили Рада Ђуричин и Миша Јанкетић у истоименој хит представи ЈДП-а осамдесетих година. 

Капоров текст се бави демистификацијом традиционалних брачних улога. Пошто се изгубила почетна блискост и љубав они проналазе начине да се међусобно муче. На крају поново налазе привлачност која их спаја. И као што то у његовим текстовима често бива, судбине ових људи и мали породични животи постају свима тако блиски.

С много духа и шарма, како то само Капор уме, публици се пружа увид у свакодневни живот једног пара, као да виримо кроз њихов прозор, што управо и пружа позоришна форма.

Глумачко умеће Слободана Љубичића и Дивне Марић, главних глумаца ове представе, на најбољи начин преноси ведрину Капоровог света.

КАД УМИРЕ ГЛУМАЦ

   Библиотека " Љубиша Р. Ђенић" и Културно спортски центар Чајетина су љубитељима чајетинске позоришне уметности 23.марта приредили пријатно вече. У  Дому културе је наступала Драмска група Библиотеке" Јован Томић"из Нове Вароши. Глумци аматери из Нове Вароши, Бахрија Мусић и Владимир Дулановић су маестрално извели представу    " Кад умире глумац" по тексту Мира Гаврана, а у режији Ивице Стојановића.

Крцко Орашчић

16.12.2008. Крцко Орашчић – балет П.И. Чајковског у извођењу Балетске Школе Лујо Давичо из Београда

Сакупљач садржаја