Антологија ерског хумора " Одјеци у провалији"

      У конгресној сали одмаралишта " Дунав" на Златибору, 13. августа 2015. године, у организацији библиотеке       " Љубиша Р. Ђенић", љубитељи доброг хумора имали су прилике да уживају у промоцији антологије ерског хумора " Одјеци у провалији" коју је приредио афористичар Слободан Симић. Да би ерски афоризам на најбољи начин могао бити представљен помогли су афористичари Раде Јовановић и Нешко М. Илић.

     " Одјеци у провалији" је антологија која обухвата око хиљаду афоризама из пера осамнаест аутора који су рођени или живе у Ужицу, Пожеги, Чајетини, Бајиној Башти, Косјерићу и Ариљу, и чије афоризме карактерише оно " ерско", оно специфично, мудријашко, духовито... Издавач је новосадска издавачка кућа " Агора".

     Приређивач антологије, Слободан Симић истиче да је ужички афоризам, као део велике породице српског афоризма, постао заштитни знак српске сатире, слободног и критичког духа и вештине да се у простору од само једне или две реченице сажме читав мали космос асоцијација и порука, идеја и преокрета повремено чак и правих мини драма, а на самој промоцији је рекао: " Антологија ерског афоризма на једном месту сакупила је и показала најуспелије и највредније " бисере" из ризнице духовитих " Ужичких шкољки", који су настајали годинама и деценијама, у брзомислећим главама аутентичних Ера".

    Присутни су могли уживати у најбољим афоризмима из књиге које су по свом укусу изабрали и презентовали Слободан Симић, Раде Јовановић и Нешко Илић.