ЧУДНЕ РАДОСТИ СВЕМИРА

Фото Никић                        

    У Библиотеци у Чајетини, у четвртак , 24.фебруара отворена је изложба слика "Чудне радости свемира". Овом изложбом Зоран Богдановић , аутор изложбе,  пружио је прилику да на длану, од срца поклони  посетиоцима изложбе петнаест година рада и уживања, уметничких сновиђења многих уметника, поборника ликовнеје колоније рођене и расле у срцу Чајетине. Ако се има у виду да је за ових петнаест година кроз колонију прошло 78 уметника и да је већи део слика различите тематике, форме, правца, димензија и технике изложено у сали Библиотеке, и да су заступљена најпоштованија имена из садашње ликовне културе и изражаја,ова изложба заслужује пажњу.

   Отварајући изложбу, Обрад Јовановић, академски сликар, рекао је: "Тако и господин Зоран Богдановић и његова колонија стоје на граници у Чајетини, између онога што није било и што је било, између онога чегаљ нема и чега има.

   Овом изложбом он непобитно утврђује не само своју милост и доброту према уметницима и уметности већ и милост према свим оним, такође добрим људима, који су на разне начине помогли или помажу или ће помоћи ову колонију. "

Фото Никић                     

   О колонији, изложби, Зорану Богдановићу, директор Библиотеке, Снежана Ђенић је рекла: "Ово је један посве озбиљан уметнички напор, а будући да је уметност стање духа али и савест човечанства, можда ће нам свет изгледати много бољи, а савест мирнија....И можда ћемо научити како да изгубимо пут ако то нашем путовању засмета..."

    Зоран Богдановић се захвалио свима " што су протеклих година на било који начин помогли ово сликарско и надасве људско дружење".

   Слике ће бити изложене у сали Библиотеке до 7. марта.