ДАН БИБЛИОТЕКЕ И ВИДОВДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ

  

  Пратећи актуелна дешавања, чувајући културно-историјску баштину Златиборског краја од заборава, Билиотека као носилац културних дешавања, организовала је за Дан Библиотеке низ дешавања и којим обележава стоједанаест година свог постојања.

    У четвртак , 25. јуна 2015. године у 10 часова биће одржан Научни скуп " Ужичка нахија у Другом српском устанку и обновљеној држави 1815-1839. године" поводом обележавања 200-годишњице Другог српског устанка. На скупу ће говорити осамнаест еминентних научника и истраживача из Златиборског округа, који су своје научне и историјске радове, књиге и студије посветили овој теми.

    У петак, 26. јуна 2015. у 20 часова у Сали Билиотеке биће отворена изложба " Рујански старешина Јован Мићић - од хајдука до сердара од сердара до заточеника Гургусовачке куле" аутора Снежане Ђенић, историчара и вишег кустоса.

    На Видовдан, 28. јуна 2015. у 20 часова Библиотека организује Видовданску свечану академију, на којој ће бити уручене захвалнице свима који су допринели да Библиотека успешно обавља своју делатност.