Ђаци првог разреда постали чланови Библиотеке

 

    Библиотека "Љубиша Р. Ђенић" је 13. октобра постала богатија за 138 чланова и нових читалаца. И ове, 2015. године, ђаци првог разреда са територије општине Чајетина, бесплатно су учлањени у Библиотеку.

     Већ традиционално, запослени у Библиотеци, су интересантним, занимљивим програмом показали и објаснили деци шта је библиотека и како се треба понашати у овој установи. Кловнови Мирко и Немирко су два добра друга, али им сама имена кажу какав је који. Немирко је несташни, безобразни кловн који виче у библиотеци, библиотекарку зове "библиотетком", старијима се обраћа са ти, своје другарице назива "кобајаги свезналице и безобразнице", а кловн Мирко и девојчица Дана су добри и пристојни и покушавају да објасне Немирку и деци како би требало да се понашају сви када отворе врата ове установе културе.

 

       Првацима из Мачката и Чајетине обратила се библиотекарка, Љиљана Ракић која им је објаснила шта их све очекује у Библиотеци и које књиге су најбоље за њихов узраст. Марија Јеремић, као представник Општине Чајетина, говорила је надахнуто о пријатељству, другарству као о најлепшим животним искуствима, као и о школским данима где се ова пријатељства почињу да стичу.

     На крају су сви заједно отпевали неколико песама и завршили песмом "Кад си срећан".

    Ученике са Златибора и Чајетине  такође су дочекали кловнови и девојчица. У име Општине Чајетина обратио им се Милоје Рајовић, председник Скупштине, говорећи им о предностима вредног и марљивог учења и стицања знања и подстицају који Општна Чајетина чини награђујући најбоље ученике и студенте. Затим су као и претходној групи, подељени пакети које је обезбедила Општина и чланске карте Библиотеке.

    Прваци су показали свима да су већ стекли одређена знања. Излазили су на бину, рецитовали и заједно певали дечије песме са кловновима, девојчицом, учитељицама и запосленима у Библиотеци и Општини.