Ђаци првог разреда учлањени у Библиотеку

    И ове године, половином октобра месеца, ученици првог разреда ОШ "Димитрије Туцовић" из Чајетине и са Златибора бесплатно су учлањени у Библиотеку. Поред чланских карата прваци су добили и "слатке пакетиће" које им је поклонила Општина Чајетина.

   

 

                                          Из годину у годину, анимирањем деце на едукативан и забаван начин, показало се да деца лакше прихватају нова сазнања и да као читаоци вредније и чешће посећују библиотеку ако им као они који раде са децом приђемо на један топао, њима схватљив и оригиналан начин. И овога пута библиотекари и књижничари, два кловна Мирко и Немирко и Пипи Дуга Чарапа показали су како се треба понашати у Библиотеци, како затражити одређену књигу, како се обраћати запосленима у Библиотеци....

   Библиотекар Драгољуб Новаковић је деци објаснио каква је установа Библиотека, колико и каквих књига има у Библиотеци, да ли књига може да постане добар друг и шта све може да се сазна и научи из књига.

    Њихови старији другови рецитовали су песме најпознатијх српских песника, а затим су сви заједно отпевали песму "Ау, што је школа згодна"

   Ово дешавање у библиотеци је било један од "слатких и симпатичних" начина да деца прихвате и заволе књигу и читање.