Ђаци првог разреда учлањени у Библиотеку

      У петак, 5. октобра 2012. године, у оквиру обележавања "Дечје недеље", 78 ученика првог разреда са Златибора и из Чајетине бесплатно су учлањени у библиотеку.

    Ђаке првог разреда Основне школе "Димитрије Туцовић" из Чајетине и са Златибора дочекали су на самом улазу кловнови Мирко и Немирко. Они су им показали како би се требало и како се не би смело понашати у библиотеци, а онда је дошла и Пипи Дуга Чарапа која је свој деци објаснила како се књиге узимају и враћају.

     

     Библиотекар Љиљана Ракић упознала је децу са радом библиотеке, са тим колико библиотека има књига и читалаца, које су књиге најлепше и најприхватљивије за њих и са низ других, за њих интересантних података. Кловнови и Пипи су затим са децем одрецитовали пар песама наших најпознатијих песника. Првацима се обратила и Бојана Божанић, која им је пожелела успешне школске дане, пуно лепог дружења и препоручила им да им књига буде један од најбољих и највернијих другова. 

  

     Представница Општине и народни посланик Бојана Божанић, запослени у Библиотеци, активисти ЦМОК-а (Центар младих организованих креативаца) и представници Канцеларије за младе су потом деци поделили  слатке пакете да им и у школи и у библиотеци буде слатко учење и читање. Дародавац слатких пакетића је Општина Чајетина. 

 

                                                                                                      Фотографије : Драган Никић