Дружење песникиње Леле Стојановић са децом у оквиру Дечје недеље

Обележавању Дечје недеље, 4. октобра,  прикључила се и Библиотека која је организовала дружење ученика од првог до четвртог разреда ОШ "Димитрије Туцовић" са песникињом за децу, Лелом Стојановић. Лела Стојановић је још по нечему посебна што је на крају и привукло организатора да на дружење са децом доведе баш њу. Она је велики борац за очување животне средине. Написала је књигу за децу на тему екологије под називом "Оаза среће".

Песме у књизи су поучне и усмеравају на то да је борба за чистију средину, а самим тим и чистију планету циљ свих људи на Земљи. Тај циљ је прихваћен без обзира на културолошке разлике, разлке у боји коже или којим језиком говоримо. Теме њених песама су: рециклажа, загађење воде и ваздуха, климатске промене, пластичне кесе и флаше, конзерве... Ове тешке теме које и језички "рогобатно" звуче, песникиња је успела да лепо упакује у један чист, искрен и едукативни "пакетић у стиховима".

Када се песник упусти у игру, када је према деци искрен и спонтан, такву повратну реакцију добија од деце која га слушају. То је и овога пута било, у сали библиотеке струјала је та међусобна радост и разумевање.