Интерактивна изложба "Караван за климу 3.0"

У среду, 9. новембра 2022. године, у сали Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ Чајетина, отворена је изложба „Караван за климу 3.0“, пројекат осмишљен пре пет година, од стране Француског института у Србији. Ове године се успешно реализује широм наше земље, у партнерству са Центром за промоцију науке и уз подршку Делегације Европске уније у Србији и Канцеларије Програма Уједињених нација за развој у Србији.
Караван за климу 3.0 има за циљ подизање свести грађана о значају заштите биодиверзитета, односно упознавања и идентификовања заштићених врста на територији Србије и њихове везе са климатским променама.
Изложба је првенствено намењена деци школског узраста, тако да ће првенствено бити омогућено свим школама на територији Општине Чајетина да је виде, као и свим другим заинтересованим суграђанима.
Нешто више о самој изложби и потреби подизања свести о климатским променама на локалном нивоу рекли су нам  сарадници на овом пројекту, Вера Благојевић, представница ЈКП „Златибор“ из Чајетине, као и Ивана Милојевић, наставница француског језика и члан Еко секције ОШ „Димитрије Туцовић“ Чајетина. Отварању изложбе су присуствовали и представници Општине Чајетина, као и ученици ОШ "Димитрије Туцовић" Чајетина, чланови додатне секције из биологије, са наставницом Зорицом Милосављевић. Програм је водила Љиљана Ракић, библиотекар.