Књига приповедака "Кад први пјевци запјевају" Милосава Г. Радибратовића представљена у Рожанству

     На 13.Сабору изворне народне песме у Рожанству "Без извора нема воде", на Преображење Господње, 19. августа 2016. године представљена је књига "Кад први пјевци запјевају" аутора Милосава Г. Радибратовића. Издавач књиге је библиотека "Љубиша Р. Ђенић". Поред аутора, промоцију су употпунили представник издавача, библиотека "Љубиша Р. Ђенић, Љиљана Ракић, Марија Јеремић и Жарко Божанић. На веома оригиналан начин промоцију су отвориле Драгица Жунић из Ариља и Томка Пауновић из Негбине дијалогом на златиборски начин из прича "Кад први пјевци запјевају" по којој је и цела збирка добила име.

     Милосав Радибратовић је члан Удружења књижевника Србије и завичајни писац који годинама проучава свој завичај и на тај начин спашава културну баштину. Сам каже да је за тај посао потребно много упорности, добре воље и самоодрицања. На тај начин његова дела представљају вредан допринос проучавању села Рожанства, како садашњим тако и будућим генерацијама.

      У збирци прича "Кад први пјевци запјевају" налази се 20 прича из живота златиборског села Рожанство. То су приче у којима аутор изворним, чистим језиком слика историју, куће, људе, ношњу, начин живота у Рожанству на прелому два века.

     "Све приче су писане финим чистим језиком, лако су читљиве и чине условни низ који се на неки начин  уклапа у хронику златиборског села Рожанство, а представљају и универзалну слику српскога села на прелому два века. То је село које неумитно нестаје. Оно што остаје од тог села је легенда, фраза, усмена реч која претрајава свако време", написдао је Видан Николић као препоруку издавачу за штампање књиге.