Књига "Златни пут здравља" Госпе Томић представљена чајетинској публици

У просторијама библиотеке "Љубиша Р. ђенић" 7. децембра представљена је књига "Златни пут здравља" Госпе Томић. Књига је изашла из штампе крајем 2017. године у издању библиотеке "Љубиша Р. Ђенић" где је прва чајетинска публика могла чути све о овој занимљивој књизи. 

Госпа Томић је дипломирани инжењер и више од 40 година бави се лековитим биљем, здравом храном и лековима из природе. Говорећи о садржају Госпа Томић је рекла да је кроз "Златни пут здравља" одговорила на три питања: 1. Како бити и остати здрав?; 2. Како се излечити ако постоји дијагноза болести? и 3. Како бити виталан и здрав и после осамдесетих и како доживети 90 или 100 година?

Између осталог, од ауторке се могло сазнати да пратећи свој пут здравља људи обично обрате најпре и највише пажњу на исхрану, а храна је тек трећа компонента по важности када је у питању здравље. Пре хране, госпођа Томић је ставила ваздух и воду, јер без ваздуха човек може да издржи 3 минута, без воде 3-5 дана и без хране 50 дана. 

У књизи се може још прочитати о лечењу: сунцем, ваздухом, водом, кретањем и храном. На крају књиге дат је "Јеловник за здраве особе", " Јеловник за болесне особе", "Јеловник за безглутенску исхрану" и "Јеловник за пресну исхрану". 

Госпа Томић истиче да се до здравља иде помало и полако, јер природни лекови лече сигурно али врло споро. Ипак, сваки дан осећате да лепше дишете и спавате, лепше су вам мисли и најважније - немате тегоба. У делу књиге "Чишћење организма" изнето је детаљно како се чисти организам, јер се и наш организам поут аутомомобила, куће, баште прља и мора се очистити. 

"Правилном употребом физичког тела, и свесно управљање са хемијским процесима у телу, свако од нас може да доживи и најдубљу старост, али не као оронула особа која вапи за помоћ, него као виталан човек који размишља и ужива у живоу до краја. 

Хвала богу, ја имам мајку која има 98 година. Још увек је потпуно здрава, витална и вредна. Молимо бога да тако остане до задњег дана. 

У поглављу бр. X - "Златни пут до дуговечности" дате су три кључне навике које одлажу старење за 30 година. Проучите, поверујте и примените. Ја вам од срца желим да славите 100-ти рођендан", рекла је на крају ауторка.   

О књизи су говорили и Милан Томић, лектор књиге Драган Новаковић и Светлана Станић која се на сопственом искуству уверила у моћ биља и савете Госпе Томић.