Књижевно вече "Клуба 3" Књижевне секције из Ужица

Уједињене нације установиле су 1990. године 1. октобар као Међународни дан старијих особа, свесне неопходности промене друштвеног односа према тим људима.

Србија га дочекује са 15 одсто становништва старијег од 65 година. Према тој статистици смо у самом светском врху и зато је неопходно скренути пажњу друштва на права старијих особа и повећати институционалну и породичну одговорност према старијим људима у Србији.

Тим поводом, у уторак, 1.октобра 2013.године, у просторијама Библиотеке је одржано књижевно вече "Клуба 3" Књижевне секције из Ужица.

Иначе, ужички "Клуб 3" је, без сумње, једна од најбољих организација грађана у Западној Србији и Златиборском округу. Постоји већ 7 година и у свом саставу има 17 секција. О свом трошку организују путовања по земљи и иностранству дајући тако пример млађима како живот и са мало новца може бити занимљив и садржајан. Зато им се све чешће људи средњих година, па и млађи, придружују у акцијама.

Своје стихове су говорили чланови Књижевне секције: Горгина Виторовић, Драгица Ђурић, Оливера Павловић, Гордана Савић, Жарко Крстић и Драган Чавић.

 фото: Драган Никић