Књижевно вече Саше Симоновића

      Библиотека "Љубиша Р. Ђенић" је у четвртак, 28. марта 2013. године, угостила Сашу Симоновића, писца и песника,  и Драгана Бисерчића, уредника издавачке куће "Лагуна".

     Саша Симоновић је до сада објавио пет романа: "Косово једна љубавна прича", "Птица над босфором", "Лаку ноћ, Нина", "Девети круг" и "Кровови од папира". Сви ови романи доживели су више издања и велику наклоност широке читалачке публике. Симоновић је објавио и збирку песама "Песме о љубави, смрти и још неким ситницама". Саша Симоновић је уредник часописа "Излог културе" и директор Културног центра у Аранђеловцу. Члан је Удружења књижевника Србије и редован члан Матице српске.

      "Одлучили смо да наш гост буде баш Саша Симоновић јер су његове књиге, по речима наших књижничара, веома читане у нашој Библиотеци. На овај начин смо желели да наши читаоци упознају аутора ових романа, како они који су читали његове књиге, тако и они који ће их читати", рекла је библиотекар Љиљана Ракић.

       Драган Бисерчић је кратко изнео осврт на издања Лагуне и говорио о успешној сарадњи са Сашом Симоновићем.

       Одломке из сваког романа је читала Мирјана Лопин Дризо док ју је на гитари пратио Александар Богдановић. У дугом и топлом разговору на релацији аутор - присутни у Библиотеци, Саша Симоновић је сваки роман прокоментарисао. Сваки роман у себи носи истине, неудомице, сваки носи одређену дозу фикције и аутобиографије, али сваки је живот у правом смислу те речи, истина коју потврђује сам живот. Заједничке теме у свих пет романа су љубавне приче, поједине са наших ратом захваћених подручја, занимљиви ликови, интересантна драматургија, необичне ситуације и преокрети. Због свог садржаја, роман "Девети круг" биће преточен у филм и серију, што је потврда да су романи нашли пут ка широј читалачкој публици и да су теме романа свеприсутне и животне.

                                                                              Фотографија : Драган Никић