"Неко је овде луд" је збирка прича Недељка Попадића

Недељко Попадић је више пута био гост библиотеке, али је долазио као омиљени дечији песник. Деца су имала ту привилегију да се друже са њим, јер Недељко Попадић, како каже сам за себе, је првенствено дечији писац. У сали библиотеке 27. марта Недељка Попадића су могли упознати и као писца за већу децу, а повод је књига "Неко је овде луд", која је намењена великој деци. Издавач је "Витез", 2018. година. Књига у својим корицама крије животне, духовите, страствене, стварне приче, оне приче које се свима нама дешавају, приче о животу у мимоходу, које ето уместо свих нас бележи Попадић. 

Недељко Попадић је изабрао најбољи начин да представи своју књигу, јер о њему, његовим песмама и књигама говорили су његови пријатељи: Раде Ђерговић, хумориста, афористичар и сатиричар; Љубомир Ћорилић, новинар, песник и књижевни критичар; др Перо Солар, писац за децу; др Мирјана Стакић, писац, професор на Учитељском факултету и Мирјана Ранковић Луковић, новинар и писац. 

Раде Ђерговић је саставни део екипе Недељка Попадића. Он је ово вече прочитао део рецензије коју је написао њихов заједнички пријатељ Александар Чотрић. 

"Недељко Попадић пише као да добија небеско надахнуће... Ове приповести са душом су натопљене сузама и окићене смехом. Понекад помислим да Недељко пише добро, јер умаче перо у своје срце. Попадић суверено влада језиком, ситуацијом, дијалогом и ликовима. Верно нам дочарава тематику, као да не читамо реченице, већ гледамо слике."

Др Перо Солар препоручује: " Својом књигом изабраних кратких прича Попадић је обезбедио Црвено слово у календару српске приповедачке прозе, то Слово у поезији одавно је у његовом поседу. Читајте и уживајте! Уверите се у оно у шта сам се и ја уверио."

Велики пријатељ Недељка Попадића је и Мирјана ранковић Луковић која је истакла:

"Приче у књизи "Неко је овде луд" су од наслова до краја корица такве да не можете издржати а да их не поделите, или не пожелите да поделите, са неким. Оне су проживљене, искуствене, препознатљиве. попадић у њима дели своје неудомице, или уверења. Своју нежну или плаховиту ћуд. Своје виђење човека са неограниченим могућностима покушаја и промашаја, али и Света у којем је све могуће, па и у којем мораш очекивати да можеш  да будеш осујећен..."

"При читању рукописа прича Недељка Попадића, применили смо поменута и непоменута чеховљевска правила писања и добили опсењујући резултат. Не само да је дословно реализовао правила "Доброг писања", него је, у пуно чему, отишао и даље од других чеховљевих писаца, попут Едгара алана Поа, Марка Твена, Гистава Флобера, Ги де Мопасана, и других. Исписао је приче које одликује јединство радње, тона, атмосфере, идеја, приповедачког поступка...", рекао је један од рецезената књиге, Љубомир Ћорилић.

Др Мирјана Стакић је надахнуто говорила о раду и причама Недељка Попадића, истичући његове квалитете и врлине, начин дочаравања стварности у причама, дијалоге који су истинити, стварни, пуни духа и који нам сваку његову причу толико приближе сензибилитету да се осећате као да сте је сами доживели. 

Аутор се захвалио својим пријатељима на изузетно лепим речима и прочитао пар прича из књиге "Неко је овде луд". Утисак које су оставиле његове приче на присутне у библиотеци оцртавале су се на њиховим лисима, а то су осмеси и сјај у очима и коментарима појединих посетилаца да имају "дежави".