Одржане књижевне вечери Вање Булића

Познати ТВ водитељ и новинар, који се показао и као изванредан романописац, Вања Булић, предсатвио је у суботу, 2. августа 2014. у Конгресној сали одмаралишта "Дунав" на Златибору и у понедељак, 4. августа 2014. у Сали Библиотеке у Чајетини, своје најновије дело "Досије Богородица".

Публици је дочарао још једну узбудљиву причу из наше историје, сличну његовим романима "Симеонов печат" и "Јованово завештање". Многи критичари ова три романа Вање Булића пореде са романима Дена Брауна јер су оба писца по теметици којом се баве веома блиски. И Браун и Булић пишу о хришћанским светињама. Пишу о тајнама које су вековима скриване.

Булић открива позадину појединих догађаја везаних за историју наше цркве и религије. На благонаклон начин и у складу са осећањима богобојажљивог човека популаризује хришћанску уметност и светиње. Оно што његовим романима, посебно "Досијеу Богородица", даје тон изразитог трилера јесу тајна друштва и њихова мистична деловања, која очигледно утичу на савремена дешавања у свету...

Обе књижевне вечери биле су одлично посећене, а присутни су након књижевних вечери, купујући најновије Булићеве књиге, тражили и књигу "Мушкарац у извесним годинама", као и његов роман "Око отока".