Представљен роман "Српско срце Јоханово" Веселина Џелетовића

У четвртак, 16. априла 2015. са почетком у 19.00 часова, у Сали Библиотеке одржана jе промоција књиге "Српско срце Јоханово" аутора Веселина Џелетовића.

 

Аутор је говорио о настанку романа: “Да ли је то нека Божанска промисао или задатак, јер мора да се сазна истина, тек – игром случаја сам се задесио на Косову на сахрани једне пријатељице, где сам упознао човека који ми је испричао ту причу која је изазвала велики бол у мени. Написао сам поему – за два сата, што се и дан данас чудим; пет страница А -4 формата… Немац, који носи срце дечаковог оца, када је дошао (на Кососво) да помогне ту породицу није знао да је тај човек киднапован. Једноставно, када је угледао то дете, каже да су шавови хтели да попуцају, да је срце хтело да искочи… Да ли је то његова аутосугестија, да ли то срце памти, да ли је то нешто што ми не можемо да објаснимо – не знам, али знам да се захваљујући свему томе сазнала цела истина. Од тог момента, од тог њиховог сусрета, поготову када је чуо да је дечакова мајка извршила самоубиство, Немац је добио порив да мора да усвоји то дете…“.

 

 

У име Издавачке куће и удружења писаца „Поета“ говорио је господин Слободан Росић.Он је истакао да је роман "Српско срце Јоханово" добитник је специјалног признања Академије "Иво Андрић" и Ордена Централне козачке војске Руске Федерације. Доживео је 11 издања (само 11. издање је изашло у 10.000 примерака) и преведен на неколико светских језика.
Колегиница Мирјана Лопин Дризо је прочитала поему „Српско срце Јоханово“ коју је господин Џелетовић написао 2006. год.

Чланови школског ансамбла ОШ „Миливоје Боровић“ из Шљивовице су одушевили присутне својим извођењем изворних народних песама.


  фото: Драган Никић