Представљена књига "Вештина лечења мојих предака"

У сали Библотеке, 9. октобра Радомир Антић је представио своју, другу по реду књигу "Вештина лечења мојих предака; Дечанска метода за све болести". Прва књига коју је Антић објавио је "Како је лако исцелити човека" и такође се односи на лично искуство лечења људи старим, понекад заборављеним методама исцељења и самоисцељења.

Радомир Антић је по чину потпуковник у пензији, а посао којим се сад бави је породична традиција дуга 150 година, коју је он прихватио од деде и мајке и успешно наставља традицију са својом децом. Добио је благослов манастира Хиландар за своје вештине и златне исцелитељске руке 2002. године, има звање вишег спортског терапеута од 2005. године. Захваљујући Удружењу спортске медицине промовисан је за почасног доктора спортске медицине на конгресу у Грчкој.

Говорећи о својим вештинама и стеченим знањима, за себе каже да је у народу познат као "Костоломац", а то је човек који је знао, по осећају и стицањем знања од предака, да намешта кости и ослобађа тело од болова. Све је каже у скелету, у костима, сваки мишић који је укљештен и везивна хрскавица, може да се ослободи посебним начином масаже. За "неверне Томе", на лицу места је, укратко и демонстрирао, начин рада и поједини посетиоци Библиотеке су му прилазили са страхом, јер су под његовим рукама кости пуцале. Интересантно је то, после кратког третмана, да су многи коментарисали да се осећају као да су збацили џак са леђа. Костоломац није чудотворац, али је успешан у масажи, растерећењу костију, "понекад су успешнији од ортопеда", умеју да наместе кост, санирају "ишчашење", извуку живац... Господин Антић каже да смо ми ипак, на неки начин чудан народ, јер поздрављамо новотарије, увозимо алтернативну медицину неких других народа и потпуно је подржавамо: јога, акупунктура, шију жицу..., а не верујемо нашим старим вештинама лечења које су у медицини доказане и признате.