Пријем првака и деце са посебним потребама у Библиотеку

   Поводом Дечје недеље, у петак, 8. октобра деца са посебним потребама у 11 часова, а потом у 12 часова и деца првог разреда ОШ"Димитрије Туцовић" из Чајетине и са Златибора бесплатно су учлањена  у библиотеку "Љубиша Р. Ђенић". Поред чланских карти свих 109 ученика добили су и пригодне поклоне: школски прибор даривала је ђацима Општина Чајетина, а слаткише пекарско предузеће " Сретен Гудурић". Запослени у Библиотеци су спремили пригодан програм.

   Децу су одмах по уласку у Библиотеку сачекали кловнови Немирко и Мирко. Немирко је заиста био онакав какво му је и име. Трубео је улазећи у просторију, викао, гласно певао, разбацивао књиге са полица, печио се у разговору са библиотекарком,док је његов другар, кловн Мирко, покушавао да га уразуми. Деца су била на страни библиотекарке и Мирковој, подизала књиге које је Немирко бацао на под.Онда је дошла Пипи Дуга Чарапа и показала деци како се треба понашати у библиотеци и како разговарати са библиотекарком.

   Библиотекар Драгољуб Новаковић је испричао деци о историјату Библиотеке у Чајетини, књижном фонду и дечијој књижевности, а онда су кловнови и Пипи рецитовали песме најпознатијих домаћих песника и  деца су добила поклоне.

   Пријем је завршен уз песму "Ау, што је школа згодна" и " Кад си срећан..." Деца су заједно са кловновима и Пипи певали и играли, радосни и насмејани.