Промоција књиге "Српско срце Јоханово" Веселина П. Џелетовића

У четвртак, 16. априла 2015. са почетком у 19.00 часова, у Сали Библиотеке одржаће се промација књиге "Српско срце Јоханово" аутора Веселина Џелетовића.

Веселин Џелетовић је рођен 1962. године у Липљану на Косову и Метохији. Председник је удружења писаца "Поета". Објавио је велики број књижевних критика, приказа књига и рецензија. Његове збирке поезије су: "Племенити витез од Космета", "Ех, Косово", "Лепоти твојој дариваћу риме" и "Ограма", а романи "Чувари завичаја", "Орихалк и кристал Атлантиде" и ""Српско срце Јоханово".
 
Члан је Удружења књижевника Србије, ИФЈ (Међународне федерације новинара), НУНС (Независно удружење новинара Србије) и Друштва књижевника Косова и Метохије. Научни је сарадник Српске краљевске академије научника и уметника.
Његове песме су преведене на девет језика и објављиване по страним часописима широм света. Нека од признања су: "Мајсторско писмо", за поезију, признање "Српски витез" за допринос српству...
 
Роман "Српско срце Јоханово" добитник је специјалног признања Академије "Иво Андрић" и Ордена Централне козачке војске Руске Федерације. Доживео је 11 издања (тренутно је у припреми 12.) и преведен на енглески, руски, француски, немачки, македонски, словачки и румунски језик.
 
Роман је настао из поеме која је испевана 2006. године, по истинитом догађају који се збио у једном селу на Космету. Наиме, једном немачком аристократи је трансплантирано срце Јована, киднапованог Србина са Косова, а заједно са срцем - дошла су и сећања...
 
Према најновијим наводима медија Емир Кустурица има у плану да према роману сними филм.