Ретултати конкурса за најбољег афористичара на тему " Чекајући повишицу"

На овогодишњем конкурсу за најбољег афористичара на тему "Чекајући повишицу" учествовало је 33 афористичара из Србије, Босне и Херцеговине, Македоније, Хрватске и Црне Горе. Пред комисијом се нашло 649 афоризама. Жири у саставу: Зоран Богдановић - председник жирија, Љиљана Ракић и Мирјана Лопин Дризо донео је одлуку:

Прва награда: петодневни боравак за једну особу у апартману Туристичке организације Златибор на Златибору добила је Софија Павловић Луковић из Ужица.

Друга награда: продужен викенд за једну особу у хотелу Чигота на Златибору припала је Душану Мијаиловивићу Адском из Ниша.

Трећа награда: викенд за једну особуу музеју " Старо село" у Сирогојну освојио је Љубисав Грујић Груја из Пожаревца.

Специјална награда: петодневни боравак за две особе у Студентском одмараралишту "Ратко Митровић" на Златибору припала је Александру Чотрићу из Београда. По мишљењу жирија, господин Чотрић већ седам година учествује на Конкурсу за најбољег афористичара који расписује Библиотека и освајао је награде. Председник жирија, Зоран Богдановић истиче: "Што је Новак Ђоковић у тенису, то је постао Александар Чотрић на пољу афоризма на манифестацији Летњи улични ерски кабаре."

Награде ће бити уручене првог дана манифестације "Летњи улични ерски кабаре" у Чајетини, 7. августа 2015.године. У случају да награђени афористичари не буду у могућности да присуствују додели награда, ваучер ће им накнадно бити уручен на кућне адресе.