Резултати конкурса афоризама на тему "Хлеба и игара"

На овогодишњем конкурсу афоризама на тему "Хлеба и игара" учествовало је 66 афористичара, а пред комисијом се нашло 2 289 афоризама. И овај конкурс показао се као међународни јер су афоризми стизали из Шведске, Румуније, Македоније, Хрватске, Црне Горе, БиХ , Србије...Жири, у саставу: Раде Јовановић, председник комисије и афористичар, Драгољуб Новаковић, професор књижевности и Мирјана Лопин Дризо, новинар, ове године, донели су одлуку да :

Прва награда и петодневни боравак за две особе у вили "Ловћен" на Златибору, припала је Александру Чотрићу из Београда

Друга награда и викенд за две особе у хотелу "Дунав" на Златибору, припала је Милану Тодорову из Новог Сада

Трећа награда и викенд у "Музеју старо село" у Сирогојну припала је Миладину Берићу из Бања Луке

Награде ће бити уручене првог дана манифестације у Чајетини, 10. августа, а у случају недоласка, уручиће се гарантно писмо на адресе награђених афористичара.

Предсеник жирија, Раде Јовановић и директорка Билиотеке Снежана Ђенић која је организатор манифестације "Летњи улични ерски кабаре" захваљују се на великом одзиву афористичарима. Истичу да ове године велики број афористичара није одговорио на задату тему, али без обзира на ово, афоризми који су дошли пред комисију су изузетни. Снежана Ђенић је истакла и то, да је у плану да се 2013/ 2014. године штампа књига афоризама који су током пет година стизали на конкурс на различите теме.

Комисија за конкурс за најбољи афоризам и афористичара

ОО "Летњег уличног ерског кабареа"