Урнебесна физика

У пуној сали библиотеке, 4. априла је представљена књига "Урнебесна физика" професора и научника Светислава Пауновића. Да ова књига огледа и експеримената из физике буде интересантна и прихватљива помогли су као кординатори писци за децу Бранко Стевановић и Игор Коларов, а баш Бранко Стевановић је чајетинским основцима представио ову књигу.

"Научник и професор, Светислав Пауновић је предавао у многим школама код нас и на колеџу у Торонту, тако да је знао колико и на који начин ће ученици најлакше прихватити ову тешку науку. Добио је и унуке, и пишући ову књигу и позивајући нас, као песнике, да обрадимо његову идеју,  хтео је свој деци и својим унучићима да остави нешто по чему ће га се сећати. Нажалост није доживео да види корице ове књиге. За корице и илустрације била је задужена Ана Петровић", рекао нам је Бранко.

У књизи се са доста елемената комике, кроз речи и доскочице, износе и представљају огледи, експерименти, затим, описују се животи и анегдоте из живота многих физичара, а Бранко Стевановић је на најинтересантнији начин ђацима представио "Урнебесну физику".