Зашто ћутиш Србијо?!

У Библиотеци "Љубиша Р. Ђенић" је 20. септембра одржана промоција књиге "Зашто ћутиш Србијо?!", која је настала као производ рада веће групе људи на челу са пуковником Стеваном Ђуровићем и Југославом Петрушићем. Идеја књиге је била да се анализом јавно доступних докумената покаже да су многи податци о  догађајима  на Косову и Метохији од 1998. до 1999. године, који су јавно публиковани и чак коришћени у судским процесима, уствари нетачми и лажни. 

Један од аутора, Стеван Ђуровић, бивши начелник службе безбедности Приштинског корпуса за време НАТО бомбардовања, каже да је разлог настајања ове књиге пре свега појашњење српском народу, коме су импутиране многе лажи, да на основу страних докумената и страних података, схвати да "све ово што нам раде" нема никакве везе са стварним догађајима који су се десили на Косову и Метохији.

"Циљ нам је био да овом књигом охрабримо све живе сведоке догађаја. Да покажемо да се лажима и клеветама моћника, страних и оних који их подржавају санаших простора, даје једна сасвим погрешна слика о српству, да би генерације и нараштаји који долазе после нас имали могућности да се бране. Књига би требало да пробуди свест српског народа и она је само почетна прича коју мислимо да наставимо са још десет сличних пројеката под овим називом "Зашто ћутиш Србијо?!"", наводи Ђуричић.

Књига има 240 страна и 54 табеле, велики број оригиналних фотографија и војних карата као и 21 извор докумената, углавном страних, на основу чега се штиво из књиге лакше прати и не оставља никакву сумњу у веродостојност изнетих података и догађаја.

"ЦД и књига "Зашто ћутиш Србијо?!" је пројекат који треба да покаже и докаже како светске интересне групе покушавају да створе терористичку државу на територији Републике Србије - Ткз. "Косово". Отимање територије Косова и Метохије је преседан у међународном праву. Територија КиМ је отета и окупирана од неколико болесни светских моћника, који су је легализовали ради својих личних интереса, да несрећа буде већа - ти исти моћници уништавају своје матичне земље.

Амерички председник Џорџ Буш је званично председничким указом прогласио ОВК терористичком организацијом, указом бр. 13219 из 2001. год. због терористичких дела и помагања терористичким организацијама у региону.

Сада представници и вође те терористичке организације представљају политички естаблишмент Косова и Метохије на челу са Рамушем Харадинајом, у циљу уништења свих трагова српске цивилизације на тим просторима."

Рецезент књиге, др Раде Вучићевић рекао је да је књига "Зашто ћутиш Србијо?!" сведочанство, истина и као таква даје одговоре на питања о којима се углавном ћути и која се по правилу не постављају. Разгољује многе институције, организације, државе и њихове политичке ставове. Књига представља и борбу за српство. 

Део текста преузет са Златиборпреса