"Жени" - Бранко Пражић пева Душка Трифуновића

     ...Ја волим Ваше очи када сину                 

     у овом часу великог открића

     Ви сагледавате сву моју суштину

     и постајете део мога бића...

                           Душко Трифуновић

      У четвртак, 7. марта 2013. године у 19 часова у сали Библиотеке, не случајно,  одржано је  поетско вече посвећено "Жени". Гост Библиотеке био је Бранко Пражић, дугогодишњи сарадник и пријатељ Душка Трифуновића.

    У септембру ове године навршава се пуних 80 година од рођења Душка Трифуновића, нашег познатог књижевника, песника и телевизијског аутора. Душко је био, на неки начин, и један од најпеванијих песника, јер ће се још дуго певати песме које је написао. Оне су постале велики хитови. Писао је за Бјело Дугме, Индексе, Неду Украден, Здравка Чолића, Арсена Дедића, Жељка Јоксимовића и друге...

     Бранко Пражић је уз звук гитаре, изводећи Душкове песме присутнима у Библотеци изнео и једну топлу причу о Душку Трифуновићу, о његовом виђењу пријатељства и љубави, о Душковим животним истинама. Бранко је подсетио и на то да је једно од последњих гостовања Душка Трифуновића била Библиотека у Чајетини: " Понео је одавде, са Златибора, из Чајетине, иако у то време није био баш најздравији, једно пријатно сећање, једну топлу атмосферу и ви сте били последњи који сте имали прилике да се дружите са њим. Зато је и мени драго да се вратим овде и имам прилуку да овде евоцирам успомене на њега."

     Пошто је поетско вече организовано уочи 8. марта, Бранко Пражић је продужио програм још пола сата и уз звуке гитаре певао најпопуларније песме посвећене жени.