Живот и дело Милутина Миланковића

   У четвртак, 26. новебра  у 19 часова у сали Библиотеке у Чајетини  представљена je књига др Видоја Миловановића " Живот и дело Милутина Миланковића " . О  Милутину Миланковићу код нас се недовољно зна иако овај научник има највећи ,,индекс цитираности" у светској научној литератури. Промоцију књиге прати и изложба фотографија " Кроз васиону и векове " аутора Момчила Лучића која је такође посвећена овом научнику.

   На промоцији библиотекар чајетинске Библиотеке Драгоњуб Новаковић је истакао да ова изложба и промоција нису случајно у Чајетини јер обележавање 130. година од рођења Милутина Миланковића ставио је и УНЕСКО на листу својих прослава. Влада Србије је 2009. годину прогласила за годину Милутина Миланковића. Др. Видоје Миловановић кроз књигу Живот и дело Милутина Миланковића следио је методологију писања као и у осталим делима едиције          " Живот и дело великих научника".

,, А, ко би се боље разумео  у рад овог научника и  његов рад него сам доктор техничких наука. И заиста др, Видоје Миловановић је првог српског доктора техничких наука , Милутина Милинковића, приближио читаоцима јер се о њему до сада мало знало." подвукао је Драгољуб Новаковић.