Свечаност поводом Дана Библиотеке "Љубиша Р. Ђенић"

У уторак 28. јуна 2022. одржана је свечаност поводом Дана Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“. После Видовданске академије отворена је историјско-уметничка изложба, под називом „Добростиви и часни путеви Господњи-Златиборци по добру упамћени“,  коју су припремили историчарка Снежана Ђенић и Радомир Верговић, академски сликар. Изложбу је отворила историчарка уметности, Катарина Доганџић Мићуновић, еминентни стручњак у својој области, док је публика имала прилику да чује и речи знаменитог историчара, проф. др Радоша Љушића, који није могао да присуствује свечаности. 

Сусрет ученика са Тодом Николетићем

У петак, 08.10.2021., у оквиру дечије недеље, Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ представила је основцима из Чајетине и Сирогојна, Тода Николетића, једног од најпопуларнијих писаца и песника за децу у Србији и земљама региона. Дружење деце са овим изузетним писцем је организовано најпре у сали Библиотеке у Чајетини, а онда у Спортској хали у Чајетини. 

Свечани пријем првака у библиотеци

У петак, 01.10.2021. године, у Библиотеци "Љубиша Р. Ђенић" одржан је свечани пријем ђака првака из основних школа општине Чајетина. Том приликом Библиотека је уручила бесплатне чланске карте деци, као знак пажње поводом њиховог пласка у школу и у нади да ће у будућности блиско сарађивати са својим новим члановима. Деца су могла да сазнају основне информације везане за услуге библиотека у Чајетини и на Златибору, које ће моћи да користе. 
Општина Чајетина, на челу са председником Миланом Стаматовићем је деци уручила по пет хиљада динара, такође са жељама за срећан полазак у школу.

Сусрет младих из братских општина Кнић и Чајетина

У среду, 29.09.2021., Библиотека "Љубиша Р. Ђенић" је била место сусрета талентованих ученика основних школа из две братске општине, Кнић и Чајетине. Сусрет су поздравили Љиљана Ракић, библиотекар, Драган Вујовић, испред удружења за неговање пријатељства између општина Кнић и Чајетина, Марија Костић, директорка Културног центра Кнић и завичајна књижевница из Чајетине, Мирјана Ранковић Луковић.

Прослава Дана библиотеке

У петак, 28. јуна, 2021. године, у сали Библиотеке у Чајетини, одржана је свечаност поводом обележавања Дана библиотеке "Љубиша Р. Ђенић", као једног од значајних културних институција златиборског округа.  Видовданску академију и изложбу слика Ђорђа Станића „Пејзажи Србије“ посетили су бројни читаоци, уметници, ствараоци и сарадници Библиотеке.

Школарци из општине Кнић у посети библиотеци на Златибору

Јуче, 14.6.2021. године. Библиотека "Љубиша Р. Ђенић" на Златибору је имала част да угости децу, која похађају наставу од првог до трећег разреда у издвојеном одељењу у селу Борчу, О.Ш. "Свети Сава" У Топоници, општина Кнић. 

Резултати Фото конкурса "Књига, јесен и ја на Златибору"

Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ је по први пут ове године организовала Фото конкурс "Књига, јесен и ја на Златибору", у трајању од  20.10.2020. до 20.12.2020. На конкурс се пријавило 38 учесника, из 12 различитих насеља и градова (Чајетина, Златибор, Сирогојно, Крива Река, Мачкат, Земун Поље, Чачак, Ужице, Рашка, Смедеревска Паланка, Прибој, Москва). Сви учесници су се потрудили да својим маштовитим ангажовањем обележе ову необичну јесен, коју ћемо памтити по светској пандемији корона вируса. Поред индивидуалних пријава, на конкурсу су учествовали и О.Ш.