"Библиотекарка" насмејала Чајетинце до суза

 

Последња недеља у октобру, протека је у знаку два веома пропраћена догађаја у Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“. Наиме, након уторка, када је представљена књига Данила Станојевића, синоћ - у четвртак 31. октобра, чајетинци, али и сви остали заинтересовани имали су прилику да погледају монодраму Мирка С. Марковића, у извођењу  глумицe Александра Сашка Манасијевић. 

Монодрама прати причу младе библиотекарке и све њене згоде и незгоде на послу. На саркастичан, али креативан и забаван начин представљен је овај леп посао, са свим својим врлинама и манама. „Библиотекарка“ кроз шалу, не критикује само своју делатност, већ и друштво у коме живи. Оно што је чини додатно интересантном јесте интерактивни дух представе и непосредна комуникација са публиком. 

Неизоставно је споменути звезду ове представе - Александру Манасијевић, која је рођена у Никшићу 1990. године,  одрасла је у Врању где је завршила основну и средњу школу и где је, још као девојчица, направила прве глумачке кораке у позоришту „Бора Станковић”. У почетку је играла у дечјим представама, а касније је играла и озбиљан глумачки репертоар. Широј јавности постала је позната по улози у филму „Гуча“, који је снимила као петнаестогодишњакиња и у коме је заиграла главну улогу Јулијане, тинејџерке несрећно заљубљене у младог ромског трубача Ромеа. Ова млада и енергична глумица, својим шармом и харизмом очарала је публику у Чајетини, али и насмејала до суза својим наступом.
 
Најпосле, сви који су погледали представу, сложили су се (уз осмехе на лицима) у једном: Није ни лако живети живот библиотекара!