Промоција филма "Златиборска љубав"

" Златиборска љубав

Што је она моја Лена из златиборских долова,

пред њом би се застидела и богиња.

Румена као јабука, ко сунце на западу,

ко у јесен глогиња

због ње ја остах без њива, кола и волова."

                              стихови Михаила Ћуповића

 

 

      У четвртак, 19. јануара 2013. године у сали Библиотеке у Чајетини, у организацији Фондације "Михаило Ћуповић", Културно - спортског центра Чајетина и Библиотеке "Љибиша Р. Ђенић" одржана је премијера филма "Златиборска љубав".

      Документарни филм "Златиборска љубав" посвећен је завичајном песнику Михаилу Ћуповићу. Настао је у копродукцији "Маја филма" и РТС-а, а аутор филма је Михаило Тодоровић. Говорећи о раду на филму и сусретима са људима који су учесници филма, а који су познавали Ћупа (јер тако су га сви звали) аутор је изнео своје искрено задовољсто: "Пуно позитивних вибрација сам осетио када сам учесницима филма рекао да би требало да причају о Ћуповићу. Текло је лако, спонтано и искрено. Могу рећи да се труд исплатио, добили смо филм који има велику сазнајуну вредност, али исто тако оставља гледаоце са дубоким осећајем дивљења према Ћуповићу."

 

       У програму пред премијеру филма који је водила Мирјана Ранковић Луковић, новинарка и писац, учествовали су млади рецитатори Дуња Смиљанић и Милић Дучић, као и Жарко Божанић, радник КСЦ-а. О Фондацији "Михајло Ћуповић" говорио је Драгољуб Новаковић.

      Оно што заиста јесте вредност која траје је забележено у филму, а Михаило Ћуповић је визионарски записао: "Ако за собом не оставиш траг, неће се знати је ли те било и куда си прошао..." и "Кад те нема, треба да те има". Филм " Златиборска љубав" је још једна потврда да је Михаило Ћуповић оставио траг и да ће његово дело трајати и опстајати.