Радионица за децу "Оживљавам слике речима"

У организацији Библиотеке "Љубиша Р. Ђенић", Бојана Петронијевић, професор српског језика и књижевности, реализовала је своју радионицу о стрипу „Оживљавам слике речима“ са ученицима седмог разреда ОШ „Димитрије Туцовић“  у Чајтини и на Златибору, 22. новембра 2019. године.

Радионица „Оживљавам слике речима“ до сада је била представљена на Међународном фестивалу сликовница у Пожеги, у септембру ове године, у Народном музеју у Зрењанину,  на Међународном фестивалу дечјих и омладинских позоришних представа ДОПС, у Јагодини, у октобру ове године и у Спортско-културном центру у Пожеги. Радионица је намењена деци од осам до тринаест година , а може бити прилагођена и деци која нису школског узраста. Циљ радионице је да деца кроз креативне задатке дођу до закључка шта је то стрип, како настаје и на који начин се ти елементи обједињују у целину.

Око четрдесет ученика, на Златибору и у Чајетини, учествовало је у интерактивној радионици која обједињује литерарно и ликовно стваралаштво. Уз пуно креативности и елана, ученици су одговорили на све задатке који су им били постављени и успешно су савладали технику израде стрипа.