Вече џеза уз "Горданов блуз гето" бенд

 

У петак, 15. новембра, публика у сали Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ имала је прилику да ужива уз звуке квалитетног џеза, уз звуке  Горданов Блуз Гето бенда из Суботице.  

Током предходних година  угостили смо представнике различитих врста музике. Уживали смо уз тамбураше, Мери Госпел хор, музичаре из Русије, наш гост био је и кантааутор Бранко Пражић и многи други музичари.

Горданов Блуз Гето је један од бендова и прича, која је почела да се развија спонтано, 2016 године, без планова да се оформе или сретну. Чланови ове групе препознавали су се углавном по суботичким свиркама где их је спојила иста жеља: да заједно са окружењем уживају, стварајући музику коју воле. Овај јединствени састав чине: Далибор Вуксан (вокал), Гордан Папић (клавијатуре), Златко Мамужић (труба), Река Алберт (тромбон), Игор Машић (усна хармобика), Мирко Пиварчик (електрична гитара).

Топли и опуштајући тонови џеза били су испреплитани причом о настанку овог, годинама уназад, популарног музичког правца, који су нам дочарали Марија Јеремић и Јанко Радишић.

Публика је у аутентичном амбијенту, уз више од два сата музичког програма повела једно несвакидашње вече, пуно добрих вибрација насталих на звуцима џеза. Напоменимо да је поред запослених у библиотеци, изузетну заслугу за организацију ове вечери имао и дугогодишњи сарадник библиотеке – Драган Девић.