Отварање историјско-уметничке изложбе "Добростиви и часни путеви господњи"

У уторак, 21.02.2023. године, у Галерији Културног центра на Злаатибору, отворена је историјско-уметничка изложба „Добростиви и часни путеви господњи-Златиборци по добру упамћени“, аутора  Снежане Ђенић, историчарке  и Радомира Верговића, академског сликара. 
Изложбу су отвориле Снежана Ђенић, историчарка и директорка Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“  у Чајетини, Катарина Доганџић Мићуновић, историчарка уметности, а речи  проф. др Радоша Љушића, историчара читала је Мирјана Лопин Дризо. Програм је водила Андријана Андријашевић, академски сликар.

Изложба слика Катарине Мијатовић "Дрвеће"

У среду, 07.12.2022. године, у Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“ отворена је изложба слика Катарине Мијатовић „Дрваће“. 
Катарина Мијатовић  је рођена 27.01.1972. године у Краљеву. Дипломирала је 1998. године на ФЛУ у Београду, у класи професора Момчила Антоновића. Члан је УЛУС-а од 2000. године и члан удружења ликовних уметника Краљева. До сада је остварила  већи број групних и самосталних изложби.

Интерактивна изложба "Караван за климу 3.0"

У среду, 9. новембра 2022. године, у сали Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ Чајетина, отворена је изложба „Караван за климу 3.0“, пројекат осмишљен пре пет година, од стране Француског института у Србији. Ове године се успешно реализује широм наше земље, у партнерству са Центром за промоцију науке и уз подршку Делегације Европске уније у Србији и Канцеларије Програма Уједињених нација за развој у Србији.

Изложба "Армијски ђенерал Крста Смиљанић" ауторке Снежане Ђенић

У Народној библиотеци Зворник 21. септембра, 2022. године, отворена је изложба "Армијски ђенерал Крста Смиљанић", посвећена једном од најзнаменитијих Срба 20. века који спада у ред елитних војних стратега и један је од најзаслужнијих за ослобођење и уједињене југословенских народа.

Аутор изложбе Снежана Ђенић, историчар и директор Библиотеке "Љубиша Р. Ђенић" у Чајетини, рекла је да се изложба састоји од око 80 експоната, фотографија и докумената.

Изложба фотографија Немање Богдановића "Италија какву још нисте упознали"

У четвртак, 1. септембра 2022. године, у Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“ отворена је постхумна изложба фотографија Немање Богдановића „Италија какву још нисте упознали“. Поставка је настала у протеклој деценији и представља делове Италије, онако како их је рано преминули аутор овековечио својим мобилним телефоном. Посетио је 18 италијанских регија, обишао више стотина места, а при чему је прешао пут од тридесет хиљада километара.

ИЗЛОЖБА ГРАФИКА КАПЛАН

У четвртак, 17.02.2022. у Галерији Културног центра Златибор отворена је изложба графика, аутора Драгољуба Каплановића-Каплана. Изложба ће трајати до 3.3.2022.

Драгољуб Каплановић-Каплан рођен је 1963. године у Новој Вароши, а основну и средњу школу завршио је у Ужицу. Сликарство је дипломирао 1987. године на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Јована Ракиџића. Излагао је на више самосталних и групних изложби у земљи и иностранству. Живи и ради као сликар и професор цртања и сликања у Ужицу. 

Изложба слика Душана Старчевића

У уторак, 01.02.2022. у Галерији Културног центра Златибор, отворена је изложба слика Душана Старчевића, у организацији Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ и ТО Златибор. Изложба ће бити отворена за посетиоце сваког радног дана од 10 до 17 часова, до 15. фебруара 2022. 

Душан Старчевић је рођен 1950. године у Ужицу. Дипломирао је  1984. године на Академији уметности у Новом Саду, на Одсеку за сликарство. Члан је УЛУС-а.

60 година од добијања Нобелове награде Иве Андрића

Пре шездесет година, дана 10.12. 1961. наш талентовани писац и цењени дипломата, Иво Андрић, добио је Нобелову награду за књижевност, за „епску снагу“, како стоји у образложењу о додели награде, „којом је обликовао мотиве и судбине из историје своје земље“.  

Отворена изложба дечијих радова

У Галерији Културног центра на Златибору, 5.новембра 2021.године у 19 часова, отворена је изложба дечјих радова, насталих у оквиру ликовних радионица „Илустрација омиљене књиге“ и „Новембарски експонат“. Изложбу је отворила уметница Андријана Андријашевић, захваливши се деци на радовима и свим присутнима, који су дошли на отварање изложбе.

Изложба "Прота Радосав Симић - српски духовник, неимар и добротвор"

Поводом стотридесетогодишњице рођења протојереја ставрофора Радосава Симића, Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ приредила је изложбу под називом „Прота Радосав Симић – српски духовник, неимар и добротвор“  ауторки Снежане Ђенић, историчарке и директорке Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ у Чајетини и Босе Росић, етнолошкиње. Изложба је отворена 17. августа, 2021. године и може се погледати до краја месеца  у Галерији Културног центра Златибор.