Резултати Конкурса за афористичара године

На Конкурсу за афористичара године у оквиру манифестације "Летњи улични ерски кабаре", већ традиционално, учествовао је велики број квалитетних афористичара из земље и региона.
Жири у саставу: 
- др Слободан Симић, афористичар - председник комисије
- Нешко М. Илић, афористичар
- Зоран Богдановић, афористичар
- Љиљана Ракић, библиотекар,
имао је тежак задатак, на који је уз максимално ангажовање и сву стручност одговорио. Наиме, ове године одлука је била следећа:
Прва награда: петодневни боравак за две особе у апартманима Туристичке организације Златибор, освојио је Милан Куриџа из Прједора
Друга награда: продужени викенд за две особе у конацима Музеја на отвореном "Старо село" Сирогојно, освојио је  Љубисав Грујић из Пожаревца
Трећа награда: викенд за две особе у Студентском одмаралишту "Ратко Митровић" припао је Зорану Т. Поповићу из Панчева.
Због изузетно јаке конкуренције која је ове године била заступљена, четворочлани жири одлучио је да поред прва три награђена, још три афористичара добију захвалнице, као знак да су били веома високо позционирани на листи жирија. Захвалнице ће бити достављене следећим афористичарима:
- Бојану Љубеновићу
- Нинусу Несторовићу
- Зорану Ђуровићу Ђуркету
Награде ће бити уручене првог дана манифестације "Летњи улични ерски кабаре" у Чајетини, 3. августа 2019. године. У случају да награђени афористичари не буду у могућности да присуствују додели награда, ваучер ће им накнадно бити уручен на кућну адресу.