Свечаност поводом Дана Библиотеке "Љубиша Р. Ђенић"

У среду, 28. јуна 2023. године, са почетком у 20.00 часова, одржана је свечаност поводом Дана Библиотеке. Видовданску академију је отворила директорка Библиотеке Снежана Ђенић речима: „Библиотеке су својеврсне ризнице које чувају оно што је човечанство стварало кроз векове, а што је понекад тако чудесно преживљавало. Оне су чувари свега онога што ми заправо јесмо и без чега човек уистину неби ни био човек. Библиотеке су укупно људско памћење, неми сведоци нашег трајања, моћне одреднице сваке националне културе, свест и савест човечанства . Оне уистину јесу најсветија места једног народа.

Резултати литерарног конкурса "Трагом Душка Радовића"

Завршен је литерарни конкурс „Трагом Душка Радовић“, на тему „Да ли ми верујете?“, у организацији Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ Чајетина.
Литерарне радове за конкурс „Трагом Душка Радовића“ прегледала је комисија у саставу:
1.    Марија Вуловић, професорка српског језика и књижевности и песникиња
2.    Мирјана Ранковић Луковић, завичајна књижевница и песникиња
3.    Љиљана Ракић, библиотекар
4.    Јелена Пантовић, библиотекар

Издаваштво Библиотеке "Љубиша Р. Ђенић" на 65. Међународном сајму књига у Београду

У оквиру 65. Међународног сајма књига у Београду, ужичко издаваштво се представило тридесет први пут са 54 издавача и 251 насловом књига и периодике, међу којима је представљено 20 издања Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ Чајетина, из периода од 2020. до 2022. године, имајући у виду да претходна два сајма књига нису одржана због епидемије Корона вируса.

Шести литерарни конкурс „Вино је поезија у чаши“ у Лазаревцу

У петак, 30. септембра, 2022. године, одржан је шести по реду конкурс „Вино је поезија у чаши“, у организацији Библиотеке „Димитрије Туцовић“. На конкурс су пристигле 32 песме, од 17 аутора из Лазаревца, Ваљева, Осечине, Лајковца и Љига. 
Жири у саставу: председник Мирко С. Марковић, библиотекар саветник, Снежана Ђенић, музејски саветник и директорка Библиотеке "Љубиша Р. Ђенић" из Чајетине и Јасмина Иванковић, професор књижевности и директорка Библиотеке "Димитрије Туцовић" из Лазаревца, донео је одлуку да ове године додељује три главне награде, једну специјалну и две похвале. 

Свечаност поводом Дана Библиотеке "Љубиша Р. Ђенић"

У уторак 28. јуна 2022. одржана је свечаност поводом Дана Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“. После Видовданске академије отворена је историјско-уметничка изложба, под називом „Добростиви и часни путеви Господњи-Златиборци по добру упамћени“,  коју су припремили историчарка Снежана Ђенић и Радомир Верговић, академски сликар. Изложбу је отворила историчарка уметности, Катарина Доганџић Мићуновић, еминентни стручњак у својој области, док је публика имала прилику да чује и речи знаменитог историчара, проф. др Радоша Љушића, који није могао да присуствује свечаности. 

Сусрет ученика са Тодом Николетићем

У петак, 08.10.2021., у оквиру дечије недеље, Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ представила је основцима из Чајетине и Сирогојна, Тода Николетића, једног од најпопуларнијих писаца и песника за децу у Србији и земљама региона. Дружење деце са овим изузетним писцем је организовано најпре у сали Библиотеке у Чајетини, а онда у Спортској хали у Чајетини. 

Свечани пријем првака у библиотеци

У петак, 01.10.2021. године, у Библиотеци "Љубиша Р. Ђенић" одржан је свечани пријем ђака првака из основних школа општине Чајетина. Том приликом Библиотека је уручила бесплатне чланске карте деци, као знак пажње поводом њиховог пласка у школу и у нади да ће у будућности блиско сарађивати са својим новим члановима. Деца су могла да сазнају основне информације везане за услуге библиотека у Чајетини и на Златибору, које ће моћи да користе. 
Општина Чајетина, на челу са председником Миланом Стаматовићем је деци уручила по пет хиљада динара, такође са жељама за срећан полазак у школу.

Сусрет младих из братских општина Кнић и Чајетина

У среду, 29.09.2021., Библиотека "Љубиша Р. Ђенић" је била место сусрета талентованих ученика основних школа из две братске општине, Кнић и Чајетине. Сусрет су поздравили Љиљана Ракић, библиотекар, Драган Вујовић, испред удружења за неговање пријатељства између општина Кнић и Чајетина, Марија Костић, директорка Културног центра Кнић и завичајна књижевница из Чајетине, Мирјана Ранковић Луковић.