Инструктивни семинар на тему културног туризма

У петак, 10.12.2021. године, у сали Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ У Чајетини,  одржан је инструктивни семинар за запослене у културним установама и туристичким објектима на територији Општине Чајетина, под насловом „САДРЖАЈИ КУЛТУРЕ И НЕМАТЕРИЈАЛНА КУЛТУРНА ДОБРА У ФУНКЦИЈИ КУЛТУРНОГ ТУРИЗМА“. 

Радионица "С децом око света"

У среду 10.11.2021. одржана је радионица "С децом око света" у организацији Библиотеке "Љубиша Р. Ђенић". Била је то прва у серијалу радионица, које ће се одржавати у читаоници Библиотеке, сваке среде у 12 часова. 

Ове недеље тема је била Италија. На радионици се окупило око двадесеторо деце различитих узраста, ученика основне школе. Користећи се географском картом, мноштвом слика и видео клипова, имали су прилику да стекну нека нова знања о овој земљи, као и да буду креативни творци италијанске заставе и огрлица од италијанских макарона. 

Отворена изложба дечијих радова

У Галерији Културног центра на Златибору, 5.новембра 2021.године у 19 часова, отворена је изложба дечјих радова, насталих у оквиру ликовних радионица „Илустрација омиљене књиге“ и „Новембарски експонат“. Изложбу је отворила уметница Андријана Андријашевић, захваливши се деци на радовима и свим присутнима, који су дошли на отварање изложбе.

Радионица "Новембарски експонати"

У среду, 03.11.2021. одржана је још једна радионица у организацији Библиотеке "Љубиша Р. Ђенић", под насловом "Новембарски експонати".

Деца из О.Ш."Димитрије Туцовић" са Златибора су имали прилику да науче шта је експонат и како предмети из свакодневне употребе добијају уметничку вредност. При изради експоната, служили су се разним техникама.

Радионица је одржана у просторијама Иновативног центра на Златибору, са Невеном Шопаловић и Андријаном Андријашевић.

Деца су награђена јабукама, правим јесењим даровима!

 

Сусрет ученика са Тодом Николетићем

У петак, 08.10.2021., у оквиру дечије недеље, Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ представила је основцима из Чајетине и Сирогојна, Тода Николетића, једног од најпопуларнијих писаца и песника за децу у Србији и земљама региона. Дружење деце са овим изузетним писцем је организовано најпре у сали Библиотеке у Чајетини, а онда у Спортској хали у Чајетини. 

Представљање књиге Ленке Смиљанић "Мењај свет"

Синоћ, 07.10.2021., у Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“, одржана је промоција књиге Ленке Смиљанић, „Мењај свет“. Библиотекарка Љиљана Ракић представила је публици  једну веома младу и талентовану особу, која има само 10 година, а већ поседује колекцију награда освојених на разним литерарним такмичењима и фестивалима, међу којима су и „Деца међу нарцисима“, „Тасини дани“ у Сараоцима, „Дани Раше Попова“ у Мокрину.

Радионица "Илустрација омиљене књиге или књижевног лика"

Јуче, 6.10.2021. успешно је реализована радионица "Илустрација омиљене књиге или књижевног лика", коју су осмислиле наше колегинице, Андријана Андријашевић и Невена Шопаловић. 

У просторијама Културног центра на Златибору, 28 ученика О.Ш. "Димитрије Туцовић", подељених у две групе, млађе и старије, представили су корице омиљене књиге и књижевне ликове, техником по избору. Неки од учесника, инспирисани својом другарицом Ленком Смиљанић, нацртали су корице књиге коју би сами написали.  

Свечани пријем првака у библиотеци

У петак, 01.10.2021. године, у Библиотеци "Љубиша Р. Ђенић" одржан је свечани пријем ђака првака из основних школа општине Чајетина. Том приликом Библиотека је уручила бесплатне чланске карте деци, као знак пажње поводом њиховог пласка у школу и у нади да ће у будућности блиско сарађивати са својим новим члановима. Деца су могла да сазнају основне информације везане за услуге библиотека у Чајетини и на Златибору, које ће моћи да користе. 
Општина Чајетина, на челу са председником Миланом Стаматовићем је деци уручила по пет хиљада динара, такође са жељама за срећан полазак у школу.

Сусрет младих из братских општина Кнић и Чајетина

У среду, 29.09.2021., Библиотека "Љубиша Р. Ђенић" је била место сусрета талентованих ученика основних школа из две братске општине, Кнић и Чајетине. Сусрет су поздравили Љиљана Ракић, библиотекар, Драган Вујовић, испред удружења за неговање пријатељства између општина Кнић и Чајетина, Марија Костић, директорка Културног центра Кнић и завичајна књижевница из Чајетине, Мирјана Ранковић Луковић.